info@hardwireco.com

55423008

سیم بکسل استیل

سیم بکسل استیل یا استنلس استیل Stainless steel wire rope از آلیاژ های استنلس استیل که از ترکیب درصد بالایی عنصر فلزی آهن با فلزات ارزشمندی چون کروم و نیکل تشکیل شده است تولید می شوند. سیم بکسل های استیل از نظر مشخصات مکانیکی تنسایل و مقاومت کششی و سایشی اغلب در رده پایین تری نسبت به سیم بکسل فولادی هستند اما با توجه به خاصیت ضد زنگی که دارند در برخی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. سیم بکسل های استنلس استیل اغلب با ساختار های 7X7 بصورت مغزی، 6X19 , 7X19 به بازار عرضه می شوند و بدون نیاز به آبکاری و مقاوم سازی سطحی مورد استفاده قرار می گیرند. سیم بکسل استیل دارای سطحی براق به رنگ نقره ای مایل به زرد بوده و دارای قیمت بالاتری نسبت به سیم بکسل های فولادی است.

گرید های سیم بکسل استیل

سیم بکسل های استیل در ساختار خود 18% کروم و حدود 8 % نیکل دارند که مقاومت ذاتی در برابر زنگ زدگی ناشی از رطوبت را به آنها می دهد. در واقع میل بالاتر این دو عنصر فلزی فعال به از دست دادن الکترون نسبت به آهن در ترکیبات آلیاژی سیم بکسل استیل سبب می شود در تماس با آب و اسید های رقیق این عناصر پیش از آهن الکترون خود را از دست داده و این امر از اکسید شدن آهن یا زنگ زدگی ممانعت به عمل آورد.

سیم بکسل استیل در دو گرید 304 معروف به بگیر و 316 معروف به نگیر و در سایزها و ساختار های مختلف تولید می شود. در سیم های گرید 316 علاوه بر نیکل و کروم قید شده، 2% هم مولیبدنیوم وجود دارد که باعث می شود در محیط های کلریدی نیز مقاوم باشند. بنابراین در سایز برابر، سیم بکسل های گرید 316 قیمت بالاتری دارند.

از نظر تنسایل و سختی هر دو گرید سیم بکسل استیل 304 و 316 دارای تنسایل برابر 1570 مگاپاسکال هستند. تفاوت اصلی این دو گرید از سیم بکسل استیل در مقاومت محیطی آنها می باشد که از این منظر سیم بکسل استنلس استیل نگیر 316 مقاومت بالاتر در برابر خورنده های محیطی بالاخص در تماس با ترکیبات کلر دار دارد. این دو گرید از سیم بکسل استیل با نزدیک کردن آهنربا قابل تشخیص هستند چرا که گرید 316 از سیم بکسل استیل تحت تاثیر میدان مغناطیسی هیچ میلی به جذب آهنربا ندارد و بر همین مبنا به نگیر شناخته می شود حال آنکه گرید 304 بگیر اندکی میل به جذب شدن آهنربا دارد.

سیم بکسل های استیل در یک نگاه

کاربری های صنعتی سیم بکسل استیل

سیم بکسل استیل در قیاس با سیم بکسل های فولادی در گرید های بالا مقاومت کششی پایین تری داشته و به سبب سختی پایین تر مقاومت سایشی کمتری نیز دارد. با این وجود در بسیاری از کاربری های صنعتی که سیم بکسل فولادی به سرعت دچار زنگ زدگی می شود از سیم بکسل استیل بالاخص در گرید 316 استفاده می شود که کاربری های ساحلی و دریایی نمونه ای از این کاربری می باشند. در کاربری های کارگاهی و کارخانه ای در تماس با گاز های خورنده و یا روغن در دمای بالا و حتی در حفاری چاه ها با رطوبت و املاح بالا می توان از سیم بکسل استیل استفاده نمود. لازم به ذکر است که تحت کشش بسیار بالا پدیده خزش یا افزایش طول سیم بکسل استیل محسوس تر از سیم بکسل های فولادی اتفاق می افتد.

کاربری سیم بکسل استیل در نرده های سیم بکسلی

سیم بکسل های استنلس استیل علاوه بر کاربری های صنعتی با قابلیت ضد زنگ در دکوراسیون نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در واقه رنگ بسیار براق و خیره کننده نقره ای مایل به زرد، سطح بسیار صیقلی و قابلیت بکارگیری در محیط های مرطوب دلایل اصلی بکار گیری سیم بکسل استیل در طراحی داخلی و دکوراسیون و بالاخص در نرده های سیم بکسلی می باشد. سیم بکسل استیل همراه با متعلقات و اتصالات استیل مانند قلاب استیل، شگل استیل، مهارکش استیل، بست بکسل استیل و انواع سوکت و ترمینال در تولید نرده های سیم بکسلی بکار گرفته می شود. این نرده ها در فضاهای داخلی ویلا ها با ارتفاع سقف بلند، نرده زنی در بالکن ها و تراس های ویلایی و … مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر کاربری بعنوان بخشی از دکوراسیون سیم بکسل استیل در سایز های پایین و در گرید 316 حتی در تولید اکسسوری ها و زیور آلات نیز بکار گرفته می شود.