info@hardwireco.com

55423008

سیم بکسل آسانسوری

سیم بکسل آسانسوری Elevator wire rope به دسته ای از سیم بکسل ها گفته می شود که در اتصال کابین آسانسور مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع سیم بکسل آسانسوری از یک سمت در بالای کابین متصل شده و پس از عبور از روی درام آسانسور در سر دیگر به وزنه های تعادل متصل می شود. سیم بکسل آسانسوری معمولا در محدوده تنسایل 1370 الی 1770 نیوتن بر میلیمتر مربع تولید می شود که هر اندازه تنسایل بالا می رود مقاومت کششی افزایش پیدا می کند اما با ترد شدن سطح فولادی مفتول های سیم بکسل آسانسوری میزان خوردگی درام آسانسور نیز افزایش می یابد.

ساختار سیم بکسل آسانسوری

سیم بکسل های آسانسوری معمولا ساختاری با 8 استرند و مغزی الیافی دارند. الیاف بکار رفته در مغزی سیم بکسل آسانسور معمولا کنفی ( گاهی پروپیلن و گاهی سیزال) می باشند که با استحکام و در عین حال انعطاف آنها کمک می کند. سایز های پر کاربرد سیم بکسل آسانسوری عبارتند از سایز 8 میلیمتر، 10 میلیمتر، 11 و 12 میلیمتر. سیم بکسل های آسانسور معمولا بصورت گالوانیزه و گاهی بصورت روغن اندود زرد رنگ و سیاه رنگ در بازار موجود می باشند. پر مصرف ترین سایز در صنعت آسانسوری سیم بکسل نمره 10 می باشد. به جز ساختار استاندارد سیم بکسل آسانسور که دارای استرند های 19 مفتوله می باشد سیم بکسل گاورنر معروف به هفت لا نیز که بسیار نرم بوده و از استحکام کششی پایینتری نیز برخوردار است برای قرار گیری روی گاورنر آسانسور ها مورد استفاده قرار میگیرد که در مغزی هر یک از استرند ها الیاف استفاده شده است. بازرگانی هاردوایر عرضه کننده سیم بکسل نمره 10 آسانسوری بصورت عمده می باشد. البته سایز سیم بکسل آسانسوری اتصالی بر روی موتور های گیرلس کمتر از موتور های سنتی آسانسور ها می باشد.

سیم بکسل آسانسوری بر خلاف سیم بکسل های فولادی و نتاب که با افزایش تنسایل مقاومت کششی مشخصات مکانیکی بالاتری برای عملکرد پیدا می کنند، دارای محدودیت در تنسایل و گرید مفتول های فولادی هستند. این محدودیت از این جهت برای سیم بکسل آسانسوری وجود دارد که با افزایش تنسایل (افزایش درصد کربن در ترکیبات آلیاژی) مفتول ها ترد تر شده و میزان سایش آنها بر روی پولی موتور آسانسور افزایش پیدا می کند و نیاز به تعویض پولی در دوره های زمانی کوتاه را بوجود می آورد. از این رو اغلب برند های تولید کننده سیم بکسل آسانسوری این محصول را با تنسایل حداکثری 1570 نیوتن بر میلیمتر مربع به بازار عرضه می کنند.

مشخصات سیم بکسل نمره 10 آسانسوری

سیم بکسل سایز 10 پر مصرفترین سایز در صنعت آسانسور می باشد که از ساختار 8X19 با ساختار سیل و مغزی الیافی و گاهی فولادی عرضه میشود. سیم بکسل 10 آسانسوری در هر 100 متر دارای 34.6 کیلوگرم وزن در حالت مغز کنفی و 42.2 کیلوگرم وزن در حالت مغز فولادی می باشد. میزان حداقل بار شکست در سیم بکسل نمره 10 آسانسوری مغز فولادی 61.2 کیلونیوتن می باشد که در مقایسه با سیم بکسل سایز 10 مغز کنفی که مقدار 51.9 کیلو نیوتن را دارد بالاتر می باشد. شایان ذکر است با وجود بالاتر بودن خواص مکانیکی سیم بکسل سایز 10 آسانسوری مغز فولادی انعطاف کمتر آن نسبت به مورد مشابه مغز کنفی استفاده از آن را محدود تر کرده است.

پوشش سطحی سیم بکسل نمره 10 آسانسور

سیم بکسل نمره 10 آسانسوری از جنس فولادی و بسته به کاربری دارای سختی های سطحی و مقاومت کششی کتفاوتی است. اما با توجه به متریال کلی که از جنس فولاد می باشد بدون پوشش سطحی در معرض زنگ زدگی و خوردگی قرار دارد. برای افزایش مقاومت سطحی سیم بکسل نمره 10 در برابر عوامل خورنده محیطی معمولا سطح مفتول ها را قبل از قرارگیری در پروسه تولید با فلز روی (زینک) در حمام روی گالوانیزه سرد می کنند. در مواردی حتی فرایند آبکاری گالوانیزه گرم نیز برای سیم بکسل آسانسوری سایز 10 اعمال می شود که در این صورت محصول نهایی دارای قیمت بسیار بالایی خواهد بود. در مواردی نیز برای جلوگیری از برخورد مستقیم قطرات آب و رطوبت که عامل اصلی ایجاد زنگ زدگی سیم بکسل نمره 10 آسانسوری می باشد سطح خارجی آن را با روغن سیاد و یا طلایی پوشش می دهند .

برندهای تولید کننده سیم بکسل آسانسور

برند های معتبر زیادی در دنیا به تولید سیم بکسل های سایز 10 آسانسوری میپردازند که در این میان گوستاولف آلمان و کیسوایر کره در بازار ایران محبوب تر هستند. سیم بکسل آسانسوری گوستاولف آلمان که معمولا در ساختار آن از یک استرند به رنگ سبز رنگ استفاده شده و معمولا با نوار مشخصات در داخل آن عرضه میشود دارای انعطاف بسیار بالا، استحکام مناسب و طول عمر بسیار بالا می باشد. سیم بکسل آسانسوری گوستاولف آلمان بصورت مغز کنفی و مغز فولادی در سایز های مختلف در بازرگانی هارد وایر همراه با ضمانت اصل بودن کالا قابل عرضه می باشد.

از دیگر برند های شناخته شده در تولید سیم بکسل آسانسوری می توان به برند یوشا مارتین هند اشاره نمود. سیم بکسل آسانسوری یوشامارتین اگر چه در کشور هند اما تحت لیسانس کشور انگلستان تولید می شود. از دیگر محصولات شناخته شده این برند می توان به سیم بکسل های فولادی اسلینگ در سایز های بالا بالاخص سیم بکسل های ساختار های وارینگتون و وارینگتون سیل اشاره نمود.

برخی از برند های ایرانی از قبیل برند ملایر که قدمت بسیار طولانی در تولید انواع سیم بکسل و طناب دارد، برند بهسازان و … نیز می توان بعنوان دیگر تولید کنندگان سیم بکسل های آسانسوری نام برد.

مقایسه انواع مغزی سیم بکسل های آسانسوری

مغزی سیم بکسل های آسانسوری بر کلیه مشخصات مکانیکی این اتصالات از جمله مقاومت کششی و انعطاف تاثیر مستقیمی می گذارد و از فاکتور های مهم در انتخاب نوع سیم بکسل محسوب می شود. نوع مغزی سیم بکسل بر حسب میزان بار وارده و همچنین سایز سیم بکسل انتخاب می شود و اغلب در سه نوع مختلف می باشد که در زیر به آن می پردازیم.

  • سیم بکسل آسانسوری مغز فولادی IWRC: بالاترین مقاومت کششی و البته کمترین میزان انعطاف برای سیم بکسل آسانسوری مغز فولادی تعرف می شود که اغلب در سایز های پایین تر مانند سیم بکسل اتصالی بر روی موتور های گیرلس و یا سایز های 8 الی 10 مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سیم بکسل آسانسوری با مغزی کنفی FC: پر مصرف ترین نوع مغزی برای سیم بکسل های آسانسوری مغزی کنفی می باشد که در سایز برابر ارزان قیمت تر از دیگر نوع مغزی سیم بکسل محسوب شده، کمترین مقاومت کششی را دارد. انعطاف بالای سیم بکسل آسانسوری مغز کنفی دلیل اصلی کاربری آن محسوب می شود.
  • سیم بکسل آسانسوری با مغزی سیزال: این سری از سیم ها در گذشته ای نه چندان دور با گستردگی بالاتری نسبت به سیم بکسل آسانسوری مغز کنفی مورد استفاده قرار می گرفتند. مقاومت کششی سیزال که در واقع از به هم تابیدن پوست درختان برزیلی پدید می آید بالاتر از کنف بوده، کمتر از کنف آب جذب می کند و تحت تنش های کششی نسبت به کنف سخت تر دچار له شدگی می شود. دلیل اصلی جایگزینی سیم بکسل آسانسوری مغز سیزال با نمونه های کنفی قیمت بسیار پایین تر طناب کنفی نسبت به طناب سیزال است.